Гледаемостта на церемонията на наградите Оскар тази година значително се е

...
Гледаемостта на церемонията на наградите Оскар тази година значително се е
Коментари Харесай

ТВ рейтингът на Оскарите се подобрява, но все така е третият най-слаб в историята на наградите

Гледаемостта на церемонията на премиите " Оскар "  тази година доста се е подобрила по отношение на 2022 година като има растеж от 12 на 100. Сравнението обаче е от ниска изходна точка - предходната година беше втората с най-слаби резултати, отбелязва " Гардиън ".

Първаначалните рейтинги от пийпълметрията на Nielsen демонстрират, че шоуто по ABC е привлякло 18,9 млн. фенове, през 2022 година са били 16,6 млн. Делът на аудиторията на възраст 18-49 година също скача от 3,78 на 4.

Често срещана рецензия към премиите на Американската кино академия е, че на тях се отличават филми, които нямат необятна известност. Тази година обаче беше доста по-различна, защото в конкуренцията за най-хубав филм бяха номинирани два блокбъстъра за милиарди долари: „ Топ Гън: Маверик “ и „ Аватар: Природата на водата “. Също по този начин Анджела Басет беше номинирана за филм на „ Марвел “, което се случва за първи път. Дори най-отличената продукция „ Всичко навсякъде наведнъж “ завоюва над 100 млн. $ в международния боксофис и се прожектира в кината в продължение на месеци.

Този растеж е добра вест за Оскарите и Академията, която ги организира (Ampas), само че данните все по този начин остават ниски - това е третият най-лош резултат като премиите не престават борбата си да възстановят ситуацията си отпреди съсипващото издание от 2021 година, когато гледаемостта спадна до 10,4 фенове.

Тази година се завърна Джими Кимъл в обичайния облик на хазаин на церемонията, имаше относително известен победител " Всичко, на всички места, едновременно ", а вечерта на церемонията беше лишена от спорни събития.

Програмата включваше и осъществявания на поп звезди като Риана и Лейди Гага. В ерата на стрийминга гледаемостта на телевизионните излъчвания е спаднала навсякъде и премиите „ Оскар “ илюстрират това. В интернет шоуто може да се похвали с 27,4 млн. общи обществени взаимоотношения в Инстаграм, Туитър, Фейсбук и Ютуб, като стана номер 1 в Туитър по света за времето на провеждането си. До понеделник следобяд благодарствената тирада на Ки Хи Куан имаше над 1,3 млн. гледания в Ютуб, а тази на Брендън Фрейзър - 2,6 млн. 

2021 и 2022 година бяха наранени от пандемията, по този начин най-близката точка за съпоставяне е 2020 година, когато церемонията събра 23,6 млн. фенове.

Другите церемонии по връчване на награди имаха смесени резултати - " Грами " е с растеж от 31 на сто и 12,6 млн. фенове, само че " Еми " падна до 5,9 млн. фенове, най-ниският резултат до момента.

Най-голямата си публика Оскарите събират през 1998 година, когато " Титаник " победи, а пред екраните са 57 млн. фенове.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР